Control acces

Sistemele de control acces/pontaj reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de protecţie a unui obiectiv, datorita restrictionarii accesului persoanelor sau autovehiculelor in interiorul acestuia. Functiile acestor sisteme, ofera administratorului un control ridicat al acces-ului in zonele de importanta majora, cu evidentierea activitatii prin rapoarte detaliate.

accesscontrol1

In functie de tipul echipamentelor de control acces, acestea pot functiona independent sau in retea.
Functionarea independenta (standalone) asigura accesul pe baza autorizarii pre programate, fara inregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Aceste echipamente ofera un set minimal de functii fiind destinate zonelor cu securitate scazuta sau medie.
Functionarea in retea a echipamentelor (RS 485 sau Ethernet) permite stocarea evenimentelor de acces in memoria locala a cititorului si apoi transferarea spre un calculator de administrare. Aceast lucru permite extinderea functionalitatii cu accesul in intervale orare predefinite si prin anumite usi pe baza unor profile.
Metoda de identificare are o importanta fundamentala in securitatea unui sistem de control acces.
Oferta noastra include echipamente bazate pe tehnologii precum RFID (proximitate) sau biometrice, cu amprenta sau recunoasterea fetei. Cea mai uzuala metoda este identificarea prin radiofrecventa RFID sau proximitate.
Avand la baza o identificare fara contact, tehnologia RFID ofera beneficii certe pentru orice utilizator. Asiguram o gamă larga de tehnologii RFID.
Identificarea cu amprenta sau recunoasterea fetei asigura o securitate mai ridicata a accesului fiind mai dificil de fraudat, datorita informatiilor biometrice. Inrolarea amprentelor se poate realiza prin intermediul unui cititor de amprente pentru birou sau direct la unul din terminalele din retea.
Dispozitivele sunt alese in functie de tipul accesului, numarul utilizatorilor si clasa de securitate.